Προτεινόμενα

 • Myrsini Margariti, Effie Agrafioti

  Lila Lalaouni - Sehnsucht

  Periklis Koukos - Dancing Piece III

  Dimitris Dragatakis 01 Sonata no.1 for violin and piano - I. Allegro Moderato

  Elena Papandreou - Lydia Awakens

  George Zervos - Five Variations, for flute and piano

  Picetic-Sakellaridis Piano Duo - Suite for 2 pianos - I - Tango (N. Skalkottas)

  Alkis Papadopoulos - Noessis

(Irida 024)

Featu

Το CD περιέχει τις συνθεσεις Κουαρτέτο για όμποε και έγχορδα (έργο 51), το Κουιντέτο για κλαρινέτο και έγχορδα (έργο 51), και το Κουαρτέτο για έγχορδα (έργο 57).

Σε όλα τα έργα ερμηνεύει το κουαρτέτο εγχόρδων “L’ Anima” που αποτελείται από τους: Στέλλα Τσάνη (βιολί), Μπρουνίλντα - Ευγενία Μάλο (βιολί), Ηλία Σδούκο (βιόλα) και Λευκή Κολοβού (βιολοντσέλλο). Στο Κουιντέτο για κλαρινέτο και έγχορδα συμμετέχει ο Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο) και στο Κουαρτέτο για όμποε και έγχορδα συμμετέχει ο Δημήτρης Βάμβας (όμποε).

 Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία από της Irida Classical με τον συνθέτη, έπειτα από την κυκολοφορία του δίσκου “Μορφές κι Ανάσες – Music for Woodwinds”. Στην παρούσα συλλογή αποτυπώνονται τα χαρακτηριστικά στοιχεία το συνθέτη όπως η αντιστικτική γραφή, η δειυρυμένη τονικότητα και το νεοκλασικό ύφος μέσα από το πρίσμα της μουσικής δωματίου για έγχορδα. Ο ίδιος ο συνθέτης αναφέρει για το έργο: “Η μουσική δωματίου για έγχορδα αποτελεί το πλέον κατάλληλο πεδίο γιὰ διατύπωση απόψεων, διάλογο, αντίλογο και ό,τι μέλλει προκύψει […] Ωστόσο η μουσικὴ όντας η κατ' ἐξοχήν αφηρημένη τέχνη δε μπορεί νὰ είναι εντελώς σαφής για το τι ακριβώς “διαπραγματεύεται”. Ο ακροατής επιφορτίζεται με το να φτιάξει το δικό του “σενάριο” σύμφωνα με την ἀκουστική του εμπειρία, τη φαντασία και τη διάθεσή του· καί σ' αυτό έγκειται ακόμα και τώρα η “μαγεία”, θα έλεγα, της ὑπόθεσης.”